Gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders gaat 13 september in

De gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders gaat in op 13 september 2021. Dat heeft het CBR gehoord van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Eerder zou de gewijzigde richtlijn nog in gaan op 1 juli.

cursus – leren – training

Vanaf maandag 13 september 2021 gelden er nieuwe spelregels binnen de nascholing. Je leest dit website van het CBR. Klik hier voor de veel gestelde vragen en antwoorden over de nieuwe spelregels.

Zorg dat je rekening houdt met deze nieuwe eisen bij het plannen van nascholingscursussen die vanaf maandag 13 september plaatsvinden. Het is belangrijk dat je in overleg met de cursist en de opdrachtgever goed kijkt naar welke cursussen vanaf 13 september wel of niet meer mogen worden gevolgd. Heeft de cursist bijvoorbeeld al 14 uur ADR gevolgd? Dan tellen nieuwe ADR-uren ná 13 september niet mee voor de nascholing.

Coulanceregeling dagdelen en e-learning

Tijdens de lockdown konden géén klassikale nascholingscursussen gevolgd worden. Om chauffeurs, werkgevers en opleiders flexibiliteit te bieden is de gebruikelijke termijn van 10 kalenderdagen waarbinnen e-learning en opgeknipte cursussen moeten worden afgerond, losgelaten. Het CBR verlengt dit termijn tot 13 september 2021. Dit betekent dat het afrondende dagdeel van een cursus met e-learning of een opgeknipte cursus plaats moet vinden vóór 13 september 2021.