Grote belangstelling voor TLN-bijeenkomsten strafpuntenregister (ERRU)

Weet jij hoeveel risico je loopt de vervoersvergunning of geschiktheid als vervoersmanager kwijt te raken? Deze vraag staat centraal tijdens de TLN-bijeenkomsten over het nieuwe strafpuntensysteem bij overtredingen (ERRU).

Rode kaart

Dat deze vraag transportondernemers niet koud laat, bewijst de grote belangstelling voor de bijeenkomsten over het ERRU-register. TLN organiseert er deze maand vier en nog eens vier in de tweede helft van 2021.

Strafpunten
Sinds 1 april is het sanctieregister voor overtredingen, ERRU, actief. Vanaf deze datum houdt de ILT een registratie bij van strafpunten voor de vervoerder en vervoersmanager.

Voorkomen
TLN leert ondernemers in de online sessies over welke onherroepelijke sancties en veroordelingen het gaat, hoe zwaar ze tellen en hoe de procedure van de NIWO/ILT verloopt. Een belangrijk aandachtspunt is natuurlijk hoe ondernemers en chauffeurs het oplopen van strafpunten kunnen voorkomen.

Rij- en rusttijden
Ongeveer de helft van alle ERRU-overtredingen betreft rij- rusttijden, arbeidstijden en tachograaf overtredingen. Daarnaast tellen ook overtredingen van gewichten, lengte, ADR, dierenvervoer, rijbewijzen, code95 en vergunningen mee.

Tachoweb
Het is gezien het aantal mogelijke overtredingen belangrijk om een risicobeoordeling uit te voeren. Voor wat betreft de rij- rusttijden, arbeidstijden en tachograaf heeft TLN de tool in huis om het risico te beoordelen: TLN Tachoweb.