Hitteprotocol diertransport

Voor aanstaande maandag 5 september wordt er volgens de KNMI weer app in De Bilt een temperatuur verwacht van 27 °C of hoger. Dit betekent dat het hitteprotocol veetransport dan van kracht is. TLN wijst haar leden op het hitteprotocol in het diertransport. Houd de KNMI app in de gaten om tijdig maatregelen te kunnen nemen.

Foto: ANP

Dit bericht is als algemene waarschuwing te beschouwen; houd zelf via de KNMI weer app in de gaten hoe lang deze warme periode aanblijft / welke dagen het hitteprotocol van kracht is.

Bij 27 graden of hoger is ook het hitteprotocol veetransport van kracht.

Het hitteprotocol veetransport schrijft onder andere voor:

  • Bereid je voor: controleer of ventilatoren goed werken, pas de planning aan waar nodig
  • Pas een lagere beladingsgraad toe wanneer je tussen 12.00 en 19.00 uur op de openbare weg bent (richtlijnen: hitteprotocol veetransport), parkeer vervoermiddelen zoveel mogelijk in de schaduw en op plaatsen waar de wind voor verkoeling kan zorgen.
  • Voer transport van vleesvarkens – dat tussen 12.00 en 19.00 uur op de openbare weg is – enkel uit met een mechanisch geventileerd vervoermiddel

 

Vervoersverbod
Bij een buitentemperatuur van 35 °C of hoger (ter plekke) is transport van dieren in Nederland verboden. Dit geldt niet voor transporten uitgevoerd met een vervoermiddel dat is uitgerust met een actief koelingssysteem.