HUB 4, nieuwe generatie staat klaar

Ook deze maand wordt hét ledenblad van TLN bij alle leden bezorgd. Met in deze uitgave een coververhaal over overnames in familiebedrijven. We gaan in gesprek met leden Albert van de Scheur en de Gebroeders van Eijk en onze service partner van Claassen Moolenbeek en Partners geeft tips. Ook lees je in deze HUB een artikel over ketensamenwerking in de wereld van transformatorstations, Van Hooft Transport regelt het gehele transportproces. En spreken we met Lucasse Transport over waar je begint als jonge ondernemer. Dat en nog meer lees je in de nieuwe HUB. Kortom, het lezen waard!

Gebr. Van Eijk
Fotografie: Evelien Thijssen fotografie

In deze editie van HUB… 

‘Zorg dat je met het hele gezin aan tafel gaat’
Van de 60.000 transportbedrijven in Nederland valt meer dan 90 procent in de categorie familiebedrijven. Soms is er al een vierde of vijfde generatie aan het roer. Peter Schoenmaker van Albert van de Scheur BV Transport nam het stokje over van zijn schoonvader. Jannis en Pim van Eijk namen hun transportbedrijf over van hun vaders en oom. Zij vertellen hoe dat proces verliep. Ook geeft Richard Boonman, die veel overnames begeleidt, tips. ‘Begin een paar jaar van tevoren met praten’.

Ketensamenwerking in de wereld van Transformatorstations
Wanneer je de woonwijk inrijdt, kom je waarschijnlijk een transformatorstation tegen. Grote kans dat deze door de specialisten van Van Hooft Transport is geplaatst. Sinds 2014 regelen zij voor producent Alfen het gehele transportproces vanaf de order tot aan de plaatsing. Ketensamenwerking in de volle glorie!

‘We moeten vandaag werken aan de oplossingen van morgen’
Vier jaar lang was Steven Lak voorzitter van de Logistieke Alliantie, het samenwerkingsverband van zestien partijen die samen optrekken richting de overheid om de positie van de logistieke sector te versterken. Nu draagt hij het stokje over aan Elisabeth Post, bestuursvoorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Ze blikken terug op wat de alliantie heeft bereikt. Ook kijken ze vooruit. ‘We moeten beseffen dat de logistiek enorm gaat toenemen in ons kleine land.’

Houd oog voor je mensen, juíst als je hard groeit
Het drie jaar oude Lucasse Transport van oprichter en directeur Raimon Lucasse valt op in de dynamische markt van het zeecontainervervoer. Dat wil niet zeggen dat de start een picknick was. Lucasse vocht zich als relatief onbekende tijdens de coronapandemie de markt in. ‘Ik ben vanaf het begin consequent nieuwe klanten blijven benaderen.’

 

Dit en nog veel meer vind je in de allernieuwste editie van ons ledenblad HUB.  

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 
HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde.  

Meer informatie over adverteren vind je hier.