HUB 9: Vernieuwing, verbinding en veiligheid (special) 

Kon jij ook geen genoeg krijgen van de HUB Duurzaamheidsspecial? Goed nieuws! Ook deze maand is er extra veel te lezen. In HUB 9 vertellen Quinten van Dobben, Joey Nijkamp en Alexander van Eeden Petersman over hun ervaringen als jonge ondernemers, gaat Boudewijn Siemons in op diverse uitdagingen en innovaties bij het Rotterdamse Havenbedrijf en bespreekt ras ondernemer Wim Beelen de laatste ontwikkelingen van het ctPark Amsterdam Cityhub. Daarnaast loopt HUB vanaf pagina 51 over in de ICT-Special, vol tips, oplossingen en ervaringen omtrent het thema ICT.  

HUB publicatie

In deze editie van HUB… 

‘Niet verliefd op vrachtwagens, wel op het ondernemerschap’. Het beeld dat de gemiddelde directeur van een transportorganisatie of logistiek bedrijf ver boven de vijftig is, klopt allang niet meer. Een jonge generatie stoomt op. Quinten van Dobben, Joey Nijkamp en Alexander van Eeden Petersman vertellen over de liefde voor het ondernemerschap en hun visie op de toekomst.  

‘Een haven is zo sterk als zijn achterlandverbindingen’. Ooit was Rotterdamse haven de grootste ter wereld. Operationeel directeur Boudewijn Siemons ziet het Rotterdamse Havenbedrijf nu graag voor zich als de veiligste, duurzaamste en meest digitaal verbonden haven. Waarom zijn achterlandverbindingen zo belangrijk  in deze ontwikkeling en wat is scenario ‘Connect Deep Green’? Siemons legt het uit. 

Samen de stad bedienen vanuit een stadshub. Begin volgend jaar opent ctPark Amsterdam Cityhub haar deuren. De eerste XXL-stadshub van Nederland omvat 125.000 m² opslag en distributieruimte voor de laatste afstand tot de klant. Initiatiefnemer Wim Beelen geeft een kijkje achter de schermen bij de bouw van het multifunctionele gebouw in het havengebied van Amsterdam, waar ‘alles mag en kan’. 

Voorkom dat je het volgende slachtoffer wordt. Duizenden Nederlandse bedrijven worden gehackt. TLN is een samenwerking aangegaan met het platform Samen Digitaal Veilig, een initiatief van MKB-Nederland en het Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen. Hoe verhoog je als ondernemer de digitale veiligheid van je bedrijf en hoe betrek je medewerkers in dit proces? 

Slimme ICT-oplossingen in de dagelijkse praktijk. Er bestaan allerlei digitale systemen waarmee logistieke en transportbedrijven hun bedrijfsvoering willen verbeteren. BK Sneltransport, Noordendorp Transport, Hoekstra Logistiek en Van Boxtel Groep vertellen over wat verschillende slimme ICT-oplossingen hen brengen, van TMS-systeem tot digitaal chauffeursdashboard. 

Dit en nog veel meer vind je in de allernieuwste editie van ons ledenblad HUB. 

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl.
HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

 Meer informatie over adverteren vind je hier.