‘Ik hoop de positie van mijn bedrijf te verstevigen komend jaar’

Het jaar 2022 staat voor de deur en deze week blikken we in eindejaarsinterviews met verschillende TLN-leden terug, maar ook vooruit. KTO’er Marchel van de Graaf zit al 35 jaar in de transportbranche. Momenteel is hij eigenaar van MG Transport in Enkhuizen. Het bedrijf heeft vier mensen in dienst. “Het dynamische aan het vak vind ik geweldig, transport staat nooit stil”, zegt Van de Graaf met een knipoog.

marchel van de graaf 2

Wat is je hoogtepunt dit jaar geweest?
“Dat we een stevige positie in de markt hebben weten te bemachtigen met een grote opdrachtgever die we erbij hebben gekregen. Dat soort dingen weet je van tevoren niet, maar wel leuk als het op je pad komt. Iedereen snuffelt de markt af en dan is het heel mooi dat we dit erbij konden krijgen. Een positieve verandering!”

En je dieptepunt?
“Het coronajaar natuurlijk en de beperkingen die daarbij horen, dat is echt wel een dieptepunt. Als transporteur heb je daar zoveel mee te maken. Het niet binnen mogen eten, lastig kunnen douchen en niet altijd even goede behandeling bij de klant, dat maak ik persoonlijk mee maar hoor ik ook van mijn chauffeurs.”

Wat ga je komend jaar doen met je bedrijf?
“Proberen de opdrachtgevers te behouden die ik nu heb. Maar ik ga ook kijken of ik toch nog iets kan uitbreiden binnen het bedrijf en mijn positie kan gaan verstevigen. Dat gaat me zeker lukken en daar heb ik alle vertrouwen in. Je moet altijd positief kijken naar de toekomst en ik kijk uit naar het nieuwe jaar.”

Wat verlang je van een nieuw kabinet?
“Het zou goed zijn als we een stabiel kabinet krijgen die we kunnen vertrouwen. De infrastructuur kan absoluut beter dus daar moet wat aan gebeuren. Wegen en bruggen zijn in een slechte staat. Ook zijn er veel te weinig rustplaatsen langs de weg. Ook zijn daar teveel buitenlandse chauffeurs die de plekken bezet houden dus er moet daarvoor betere regelgeving komen.”

Wat wens je andere leden van TLN toe het komend jaar?
“Allereerst wens ik iedereen een hele goede jaarwisseling toe. Verder hoop ik dat iedereen goede zaken kan doen en ondernemers die flink te lijden hebben onder de coronacrisis het weer goed kunnen oppakken komend jaar. Daar moeten ze ook bij geholpen worden.”