Indienen definitieve aanvraag NOW-2 vanaf vandaag mogelijk

Vanaf maandag 15 maart 2021 is het mogelijk de definitieve aanvraag voor de NOW-2 in te dienen. NOW-2 had betrekking op de loonperiode juni tot en met september 2020.

Bedrijfsfinancien-4

 Het indienen van de aanvraag dient bij het UWV te gebeuren: Aanvragen definitieve berekening NOW tweede aanvraagperiode | UWV | Werkgevers .

Het aanvragen kan tot en met 5 januari 2022. Werkgevers die eerder een voorlopige aanvraag hebben ingediend, zijn verplicht ook een definitieve aanvraag in te dienen. Tenzij ze ervoor kiezen de aanvraag alsnog in te trekken. Dit laatste kan aan de orde zijn als achteraf duidelijk is dat men toch geen recht heeft op subsidie omdat bijvoorbeeld de omzetdaling minder dan 20% is.

Accountants- of derdenverklaring
Let erop dat als de definitieve aanvraag wel wordt ingediend, het kan zijn dat er een accountantsverklaring en/of derdenverklaring meegestuurd moet worden. Was er sprake van een voorschot van € 100.000 of meer, dan moet er een accountantsverklaring worden meegestuurd. Dat geldt ook als de definitieve subsidie wordt vastgesteld op € 125.000 of meer. Er moet een derdenverklaring worden meegestuurd als het voorschot tussen €20.000 en €100.000 bedraagt. Daarnaast moet er een derdenverklaring worden meegestuurd als de definitieve subsidie wordt vastgesteld op €25.000 of meer maar minder dan €125.000.

Meer weten over de NOW, zie: Feiten en cijfers Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) – Transport en Logistiek Nederland (tln.nl)