JongTLN in Brussel

Vorige week donderdag heeft het bestuur van JongTLN een bezoek gebracht aan Brussel. ​De groep werd in Brussel ontvangen door Willemijn Westerlaken, European Affairs Manager van TLN.

DpPBupkXgAAu4F8

​Het bezoek startte met een afspraak met Europarlementariër Matthijs van Miltenburg​, die een rondleiding door het Europees Parlement gaf en liet zien wat er allemaal bij politiek werk komt kijken. Na de rondleiding was er ruimte voor een open gesprek, onder andere over de Mobility Package. Het JongTLN-bestuur kreeg de kans te bespreken waar zij op dit vlak in de praktijk tegenaan lopen.

IRU

Na de lunch werd een bezoek gebracht aan de het Brusselse kantoor van de International Road Union (IRU). De IRU is de internationale koepel van transportorganisaties, waar TLN ook in is vertegenwoordigd. Matthias Maedge, hoofd van de Brusselse afdeling van de IRU, en Esther Visser, een oud-stagiaire van TLN en nu werkzaam bij de IRU, traden op als gastheer en -vrouw.

Tijdens het open en eerlijke gesprek kwamen veel internationale problemen aanbod, zoals de Brexit en het tekort aan goede parkeerplaatsen.

De reis werd afgesloten met een typische Brusselse donderdagmiddagborrel op Place Luxembourg, waarna een select groepje het nog gezellig heeft gemaakt tot in de vroege uurtjes.​