Kennisbox TC&BM gelanceerd

Bijblijven op het gebied van trade compliance en border management wordt nu nog makkelijker met de Kennisbox TC&BM, die tijdens de beurs ICT & Logistiek in Utrecht is gelanceerd.

Customs tax
Douane_nieuw

​De Kennisbox TC&BM is vooral handig voor het midden- en kleinbedrijf dat actief is in de internationale handel en distributie en de laatste trends en ontwikkelingen op hun vakgebied wil volgen om daarmee de werkprocessen te verbeteren.

Vanouds gidsland

Nederland is vanouds gidsland op het vlak van trade compliance en border management. En als het aan het Overleg Douane Bedrijfsleven (ODB) ligt, blijft dat zo. Het ODB nam daarom het initiatief tot de vorming van een Expertisecentrum TC&BM. De Douane, TNO, TU Delft, Fontys Hogeschool, TLN/FENEX en evofenedex werkten maandenlang samen aan de realisatie van dit concept, met financiële steun van de Topsector Logistiek. Het leidde tot een apart onderdeel op de portal van het KennisDC Logistiek: de Kennisbox TC&BM.

Tientallen publicaties

De Kennisbox TC&BM herbergt tientallen publicaties over onder meer grote Europese researchprojecten waarbij de Douane, het bedrijfsleven en de Nederlandse wetenschappelijke instituten betrokken zijn. Het is de bedoeling dat de inhoud de komende jaren steeds verder wordt uitgebreid met een gestage stroom aan onderzoeksrapporten.

Levendige community

Omdat de Kennisbox TC&BM ook wordt gevoed door bedrijven, ontwikkelt deze zich tot een levendige community voor iedereen die actief is in grensoverschrijdende supply chains. Zo’n omgeving moet MKB-ondernemers inspireren tot innovatie en voortdurende verbetering en op die manier bijdragen aan Nederlands vooraanstaande positie in de wereldwijde logistiek.