Kostprijsrapport, airbrush en stress

HUB 8 komt deze week bij je op de mat. Het is weer een rijk nummer over onder meer kostenontwikkelingen, duurzaamheid en kostenbesparing, beschilderde trucks, omgaan met stress en de logistiek nummer 1 van dit jaar.

HUB cover 8

Rapport als basis voor onderhandeling
Ieder jaar kijken veel ondernemers reikhalzend uit naar de publicatie van het rapport kostprijsontwikkeling van onderzoeksbureau Panteia, de basis voor gesprekken aan de onderhandelingstafel. Manfredt Kindt van Panteia waarschuwt: ‘neem het rapport niet klakkeloos over maar vertaal het naar je eigen situatie.’

Duurzaamheid en kostenbesparing
Gerco van de Brug van transportbedrijf Van de Brug in Elspeet toont aan dat duurzaamheid en kostenbesparing onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. ‘Wij werkten al duurzaam ver voordat het het meest gebruikte woord werd.’

De mooiste truck
Afgelopen zomer won transportbedrijf G&J van Leeuwen uit Bruchem de prijs van Mooiste Truck van Nederland. Waarom? Lees het artikel: “Een echt kunstwerk”.

Stress bij jonge ondernemers
Stress, we hebben er allemaal wel eens last van. De een wat vaker dan de ander. En het komt ook bij jonge transportondernemers regelmatig voor. TLN organiseerde een thema-bijeenkomst. HUB doet verslag.

Logistiek nummer 1
DSV is dit jaar de nummer 1 geworden van de Top 100 logistieke dienstverleners. Waarin onderscheidt deze logistieke reus zich van de rest van Nederland? Een interview met Peter van der Maas, Executive Vice President bij DSV Solutions.

Deze en nog veel meer onderwerpen in de nieuwe HUB. En natuurlijk vind je meer informatie over jouw collega’s in Verenigingsnieuws en praktische informatie onder meer in de rubriek Rechtgesproken en Zogedaan.

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail ons op redactie@tln.nl. Ook als je de HUB niet hebt ontvangen!

Meer informatie over adverteren vind je hier.