KTO op appèl in Soesterberg

Meer dan 150 TLN-leden kwamen op 16 juni samen op de jaarlijkse KTO-dag. Deze dag, georganiseerd voor eigenaren van kleine transportondernemingen, was dit jaar nóg iets specialer…

KTO204-1

Want naast dat de dag plaatsvond in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, nam landelijk KTO-voorzitter Marius van der Valk na tien jaar afscheid van zijn voorzitterschap.​​​​​​

Van der Valk maakte veel belangrijke ijkpunten voor de KTO mee in zijn loopbaan, van het uitgeven van een speciaal KTO-boek tot de introductie van het welbekende KTO-schild. Namens de KTO spreken in de Europese Transportcommissie of bij een landelijke en/of regionale bijeenkomst, Van der Valk pakte alles op om zijn club te vertegenwoordigen. TLN-voorzitter Arthur van Dijk bedankte hem voor zijn inzet en enthousiasme tijdens zijn jarenlange voorzitterschap.

Albert Kort, doelgroepcoördinator KTO bij TLN, nam vervolgens het woord om de aanwezigen attent te maken op de ontwikkeling van de app ‘Truckie​’. Met deze app, een initiatief van TLN, kunnen leden digitaal in contact kunnen komen met elkaar om lading en/of materieel aan te bieden. “Stel dat je vracht hebt, maar onvoldoende capaciteit om dit zelf af te handelen, dan biedt een KTO-er wellicht uitkomst”. Of “ik kom wekelijks leeg in Delfzijl maar heb geen retourlading naar Utrecht”, ook daar kan Truckie iets in betekenen. Het systeem herkent vaste routes en kan hier op inspelen mocht de gebruiker dit wensen. Trucky is een initiatief van het KTO, maar binnenkort beschikbaar voor alle TLN-leden.

Veel interactie met de zaal

Hierna was het woord aan Europarlementariër Wim van de Camp, Arthur van Dijk, Willemijn Westerlaken (adviseur European Affairs TLN) en Marius van der Valk, die samen en met de aanwezigen in gesprek gingen over verschillende onderwerpen die in Brussel spelen en effect hebben op de leden. Denk hierbij aan de stemmingen rond het Mobility Package en de rij- en rusttijden maar ook de rijverboden van de ons omringende landen kwamen aan de orde.

Kennissessies

Na het genieten van de LUPA (lunchpakket) de lunch kregen de aanwezigen de kans om twee kennissessies bij te wonen. De eerste sessie werd gegeven door Emile van der Weg (Ondernemerscoach) en Anja van der Pol (adviseur bij SCT Juridisch Adviesbureau). Zij gaven handvatten voor kwesties rondom het beëindigen en/of overdragen van je onderneming en gaven antwoorden op vragen als: waar begin je? En wanneer en hoe start je het gesprek met de opvolger(s)? De tweede kennissessie werd gegeven door Hélène Minderman (Legal policy advisor bij TLN) over de AVG die sinds 25 mei van kracht is. Beide sessies werden goed bezocht en gezien de interactie met de zaal gewaardeerd.

De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel die eindigde in een Amerikaans buffet compleet met burgers, hotdogs en chips. Gedurende de dag was het mogelijk om in contact te komen of de contacten te onderhouden met enkele exclusieve (service-)partners van TLN. De missie is geslaagd door elkaar te kunnen ontmoeten op een bijzondere locatie waar het goed toeven was. Naast het onderhouden van je netwerk bood de middag tevens mogelijkheden om je kennis te verrijken. Kortom: een geslaagde dag!