Laat Eurovergunning niet verlopen

Tegen het einde van het jaar verwacht de NIWO heel veel aanvragen voor de verlenging van de Eurovergunning. Bijna 1.100 bedrijven moeten hun Eurovergunning voor 1 januari 2023 verlengd hebben. De NIWO adviseert vergunninghouders om de aanvraag op tijd in te dienen.

Snelweg A28 – Amersfoort – Leusden – Tanktransport
foto: TLN

Het indienen van de aanvraag kan normaliter vanaf zes maanden voor de einddatum van de verguning. Door op tijd de aanvraag in te dienen voorkom je dat je zonder geldige vergunning komt te zitten of zelfs een geheel nieuwe aanvraag tegen hogere kosten moet indienen. Als de NIWO besluit tot verlenging, krijgt de nieuwe vergunning een ingangsdatum die aansluit op je huidige nog geldige vergunning.

Aanvraag verlenging
Het eenvoudigst vraag je verlening aan op het ondernemersloket. Je logt in met eHerkenning. Via de vragen op het webformulier word je door de aanvraag geleid. De vervaldatum van je Eurovergunning kun je ook eenvoudig online inzien via ‘Zoek vergunninghouders’. Dit zijn openbare gegevens, inloggen is niet nodig. Zodra er positief is beslist op de aanvraag voor verlenging, staat ook de nieuwe, verlengde Eurovergunning erbij.