Laat je bijpraten tijdens de Week van de Digitalisering!

Het succesvol digitaliseren van je bedrijf begint met het maken van de juiste keuzes. Waar begin je? Hoe pak je het aan? Hoe maak je de verbinding? De verbinding tussen systemen maar ook met je eigen mensen, leveranciers en opdrachtgevers. Digitalisering raakt alle onderdelen van het ondernemerschap. TLN organiseert samen met evofenedex en Beurtvaartadres vijf interessante webinars over succesvolle digitalisering.

digitalisering

Laat je bijpraten door collega-ondernemers en experts, doe nieuwe inzichten op en krijg praktische tips. Bekijk hieronder het weekprogramma en kies welk webinar je wil volgen. Liever alle vijf volgen? Dat kan natuurlijk ook! De webinars zijn elke dag te volgen van 10.30 uur – 11.30 uur. Meld je hier gelijk aan!

Programma:

4 april 2022 – Breng de digitale mindset van je organisatie naar een hoger niveau
Digitaliseren is meer dan het aanschaffen van IT systemen. Digitalisering heeft impact op de processen, medewerkers en relatie met je opdrachtgevers en leveranciers. Wil je leren hoe andere bedrijven hiermee omgaan? Dan is deze openingssessie echt iets voor je. Het doel is om de systemen en processen voor te bereiden op de vereisten van de (nabije) toekomst. Willems Logistics Rijkevoort en andere bedrijven delen hun ervaringen over hoe zij dit proces hebben doorlopen. Ook komt principal researcher Sebastian Piest van de Universiteit van Twente aan het woord over de noodzaak tot (digitale) verbinding.

5 april 2022 – Daadkrachtig werken door data delen in jouw logistieke keten
Samenwerking met je klanten, leveranciers en collega’s is van cruciaal belang. Welke rol speelt digitalisering daarbij en hoe helpt dit om samenwerking naar een hoger niveau te tillen? Dan is deze sessie echt iets voor jou! In deze sessie vertelt onder andere Millenaar en Van Schaik Transport op welke manier zij verbeterprocessen met hun klanten en samenwerkingspartners realiseerden.

6 april 2022 – De eCMR als verbindende factor
Tijdens de coronapandemie heeft er een versnelde digitalisatie van supply chains plaatsgevonden. Ook het gebruik van digitale vervoersdocumenten zoals de eCMR raakte ingeburgerd. Veel bedrijven komen in beweging, vooral doordat de eCMR vanaf 5 april ook in Duitsland is toegestaan. Deze sessie is bestemd voor bedrijven die meer willen weten hoe de eCMR TransFollow de digitale basis voor hun bedrijf en hun supply chain kan vormen.

7 april 2022 – Hoe je succesvol je personeel meekrijgt in digitaliseringsprocessen
In deze sessie deelt Veenstra|Fritom hun ervaring. Ze lichten toe op welke manier zij hun personeel en bedrijf hebben meegenomen in digitale veranderprocessen. Welke plaats heeft digitalisering vandaag de dag in (logistieke) opleidingen? Op welke manier kan je binnen je bedrijf studenten inzetten om je te helpen bij logistieke vraagstukken? Dit licht Robert Goedegebure vanuit de KennisDC toe.

8 april 2022 – Efficiënt samenwerken met je softwareleverancier
Wat komt er allemaal kijken bij een succesvolle IT implementatie? In deze sessie komen o.a. Nick Lenting van VTS transport en Eric Mulders vanuit de vereniging van IT leveranciers DALTI hierover aan het woord. Ze delen hun ervaringen over het succesvol aangaan van samenwerkingstrajecten met een softwareleverancier.

Aanmelden
Klik hier
om je aan te melden voor de webinars.