Let op vervaltermijn WW bij onwerkbaar weer

Heb je begin dit jaar een melding bij UWV gedaan voor WW bij onwerkbaar weer? Je moet binnen 26 weken na de eerste melding een ingevuld aanvraagformulier hebben geretourneerd aan UWV. Doe je dit niet binnen 26 weken, dan vervalt de aanvraag. De deadline nadert voor veel bedrijven.

UWV

De aanvraag voor WW bij onwerkbaar weer bestaat uit twee delen:
1. De dagelijkse melding bij UWV van verzuim door onwerkbaar weer
2. De daadwerkelijke aanvraag van de WW-uitkering, door middel van een aanvraagformulier

Niet wachten
Er bereiken TLN berichten dat leden wachten op correspondentie van UWV over de WW-aanvraag bij onwerkbaar weer. Leden hebben de meldingen begin dit jaar wel gedaan, maar horen niets meer van UWV.

Deadline
Het indienen van het aanvraagformulier doet een bedrijf echter achteraf. Men moet dat zélf in de gaten houden. Binnen 26 weken na de eerste melding van onwerkbaar weer moet een aanvraagformulier ingediend zijn bij UWV. Voor veel bedrijven zal de deadline daarom naderen.

Aanvraagformulier
Een link naar het aanvraagformulier vindt u hier: Aanvragen WW-uitkering onwerkbaar weer | UWV | Werkgevers Op het aanvraagformulier worden de definitieve onwerkbare dagen doorgegeven en het moet zowel door werkgever als werknemer ingevuld en getekend worden. Vervolgens kan het aanvraagformulier per post geretourneerd worden aan UWV.