Maak nu gratis kennis met BigMile

Het meten van CO2 komt er aan.

Ook voor jouw bedrijf wordt het binnenkort onvermijdelijk: het vaststellen van de CO2-uitstoot van het wagenpark. Net als het verminderen van die emissies. Dat volgt uit de afspraken in het Klimaatakkoord van het kabinet.

Het begint met het registreren van je huidige uitstoot. En dat is nu makkelijker dan je zou verwachten. Het meten en analyseren van de zogenaamde ‘carbon footprint’ kan tegenwoordig namelijk vergaand geautomatiseerd. Connekt heeft daarvoor het programma BigMile ontwikkeld. Met een overzicht van ritten en van de verbruikte brandstof kun je zo eenvoudig en snel je uitstoot vaststellen.

Advies, meten en besparen

De resultaten geven je naast inzicht in de uitstoot ook een aantal analyses van uitschieters. Die laten zien waar de kansen voor besparingen zitten. Zo kun je het transport eenvoudig nog efficiënter organiseren en tegelijkertijd kilometers en brandstof reduceren.

Door een bijdrage vanuit de Topsector Logistiek kan TLN honderd leden een kosteloze kennismaking aanbieden met het geautomatiseerd meten van CO2 via BigMile. Deze kennismaking bestaat onder andere uit een training in het gebruik, een helpdesk voor vragen en uitleg over de resultaten, advies en onbeperkt gebruik in de periode van 1 januari tot 1 juli 2020. Het betreft een eenmalig introductie-aanbod.

Aanmelden? Wees er snel bij!

Aanmelden om gebruik te maken van het programma BigMile kan met ingang van 1 december, via deze link.

Om de software te kunnen gebruiken, krijg je eerst uitleg tijdens workshop met uitleg zoveel mogelijk bij jou in de regio. Ook deze bijeenkomst is voor leden gratis toegankelijk. Locaties, data en tijden van de workshops zijn op de webpagina te vinden, en je kunt meteen inschrijven voor een sessie die in je agenda past.

Wees er wel snel bij want vol=vol en het gratis aanbod voor kennismaking geldt zoals gezegd voor maximaal honderd bedrijven. Dus wacht niet af en pak de voorsprong! Want CO2 meten komt eraan. Voor ieder transportbedrijf!

Voor vragen kun je terecht bij Orvo Pels via 06-4145 4016.