Mainfreight wint Wel-zo-veilig-Award

Multinational Mainfreight uit ‘s-Heerenberg wint de ‘Wel-zo-veilig-Award’ in de categorie transport. Het CCV bekroont de logistiek dienstverlener met deze award vanwege het pakket aan maatregelen dat is getroffen om de veiligheid te vergroten.

Mainfreight20winnaar20Week20van20de20Veiligheid

​​​In de video hieronder vertelt Maarten de Graauw, riskmanager bij Mainfreight, over deze verschillende maatregelen. Zo overlegt De Grauw regelmatig met de TLN Security Task Force en de politie over de veiligheid van het transport en de chauffeurs. Ook zijn alle vrachtauto’s beveiligd en worden chauffeurs geïnformeerd over veilige rustplaatsen.

​​’Slimme publiek-private samenwerking’​

TLN-voorzitter Arthur van Dijk benadrukt het belang van publiek-private samenwerking bij het bestrijden van criminaliteit in de sector transport en logistiek. ‘Samenwerking tussen overheid en ondernemers is essentieel om de criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven een halt kunnen toeroepen. Daar is TLN volop mee bezig. Zo ook Mainfreight. Het bedrijf onderscheidt zich door op deze bijzondere wijze invulling te geven aan een slimme publiek-private samenwerking.’

Week van de Veiligheid

Wilt u weten wat u als ondernemer kunt doen om criminaliteit te voorkomen? Van 8 tot 14 oktober vindt de Week van de Veiligheid plaats. Tijdens deze week kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Op www.deweekvandeveiligheid.nl​ vindt u meer tips en informatie over activiteiten voor uw onderneming.

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, VNO-NCW, MKB-Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, TLN en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De Week van de Veiligheid is onderdeel van de Europese maand van de cyberveiligheid.​​

  • ​​​​Kijk voor meer informatie over het voorkomen van criminaliteit in de sector transport en logistiek op deze pagina.
  • Kijk voor meer informatie over het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS)​ op deze pagina.