Marieke Snoek van Cycloon wint JongTLN Award

Directeur Marieke Snoek van post- en fietskoeriersbedrijf Cycloon ontving vandaag tijdens TLN Live de JongTLN Award, uit handen van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Marieke Snoek met minister Van Nieuwenhuizen en Elisabeth Post
Marieke Snoek met minister Van Nieuwenhuizen en Elisabeth Post

​​Marieke Snoek werd in 2008 fietskoerier bij Cycloon, in plaats van psychomotorisch therapeut, waar ze voor had gestudeerd. In 2012 werd Snoek directeur en mede-eigenaar. ‘In vijf jaar ging Marieke van fietszadel naar directeursstoel’, zegt de jury in het juryrapport.

De jury is vol lof over de kwaliteiten van Snoek en de groei die Cycloon heeft doorgemaakt: ‘Marieke laat zien dat sociale, duurzame waarden en ondernemen samen kunnen gaan. Marieke heeft Cycloon opgebouwd van 30 medewerkers en drie vestigingen naar, samen met de partners in Fietskoeriers.nl, 900 medewerkers en 31 vestigingen.’

Fietskoeriers.nl

Snoek is bovendien initiatiefnemer van Fietskoeriers.nl, een samenwerkingsverband met andere fietskoeriersbedrijven, een landelijk dekkend netwerk dat slimme en schone bezorging aanbiedt. Fietskoeriers.nl is inmiddels actief in 33 steden in Nederland.

In dit filmpje legt Snoek zelf uit wie ze is en wat ze doet met Cycloon:​

Marieke Snoek video.PNG

De JongTLN Award is bedoeld voor talenten die zich durven te onderscheiden en verder durven te kijken dan anderen. Snoek werd verkozen uit drie genomineerden, door een jury onder leiding van Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam.

Andere genomineerden

Er waren twee andere genomineerden voor de award. Dat zijn Peter Schoenmaker, directeur Albert van de Scheur, de hijs- en transportspecialist en Daan Meboer, oprichter van de startup UTURN.​