N35 moet dringend worden aangepakt

Er moet extra geld worden uitgetrokken om het centrale deel van de N35 versneld aan te pakken. Dat vraagt een aantal lokale belangenorganisaties op dinsdag 29 oktober in een petitie aan in de Tweede Kamer. Gesteund door TLN, evofenedex en VNO-NCW.

NL-N35

​​De weg staat bekend om zijn vele vertragingen en ongevallen. Op initiatief van de gezamenlijke Plaatselijk Belang-organisaties van Haarle, Mariënheem, Heino, Laag Zuthem en Hoonhorst is de petitie ‘N35 – Zo kan het niet langer’ opgezet.​

Onhoudbaar

Ondanks vele gesprekken de afgelopen jaren is de situatie onhoudbaar geworden. Ondernemers en bewoners balen van de vele vertragingen en ongelukken. Tekenend voor de situatie is dat de N35 de enige Rijksweg is die door een dorpskern loopt, in dit geval Mariënheem. Via de petitie roepen de Plaatselijke Belang-organisaties daarom op om op korte termijn Rijksgelden beschikbaar te stellen om op zeer korte termijn extra veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen en de N35 op te waarderen tot regionale stroomweg. Dat is een weg met dubbele rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen waar maximaal 100 kilometer per uur mag worden gereden.

Handtekeningen

De petitie staat sinds enkele weken online en inmiddels hebben meer dan duizend mensen deze ondertekend. Dinsdag wordt de petitie aangeboden aan de vaste Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.