Nationale AI Cursus voor Logistiek en Maritiem is gelanceerd

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) lanceert in samenwerking met de Topsector Logistiek, de online gratis cursus: AI voor Logistiek en Maritiem. In deze gratis online cursus leren cursisten in hun eigen tempo wat AI is, wat de kansen en uitdagingen zijn van artificiële intelligentie (AI) en hoe hiermee aan de slag te gaan in de eigen organisatie. In slechts 4 uur maakt je door middel van video’s, opgaven en prikkelende stellingen kennis met AI-toepassingen in de maritieme en logistieke wereld.

De Nationale AI Cursus voor Logistiek en Maritiem is gelanceerd
Bron: NL AIC

Met steeds meer intelligente, en meewerkende systemen om ons heen, gaat het werk in de logistiek en de haven er in de toekomst anders uit zien. AI-systemen zullen bepaalde taken van mensen overnemen, maar ook nieuwe taken voor mensen creëren. Hoe kunnen slimme algoritmes helpen met het oplossen van logistieke puzzels? Hoe zien de logistieke ketens van de toekomst eruit? Gaan we écht varen met autonome schepen? Over al deze onderwerpen leer je in de cursus AI voor Logistiek en Maritiem. In deze cursus verkennen we met inspirerende praktijkvoorbeelden de kansen en uitdagingen van AI in het logistieke en maritieme domein. Zo kan AI bijdragen aan de ontwikkeling van een logistiek systeem dat zowel concurrerend, duurzaam als veilig is. Op deze manier biedt AI oplossingen voor de logistieke en maritieme uitdagingen van de toekomst.

AI voor Logistiek en Maritiem is gratis te volgen via de cursuswebsite: LogistiekMaritiem.AI-cursus.nl

AI is een zeer snel opkomende technologie. Door middel van algoritmes kan extreem veel data verwerkt en geïnterpreteerd worden, waardoor men complexe beslissingen kan nemen op basis van data. Het wordt overal gebruikt, vaak zonder dat je het door hebt, en daarom vindt TLN het belangrijk voor leden om kennis te krijgen van AI gericht op het logistieke en maritieme domein.

 

Bron: NL AIC