Nog geen theoriecursussen code 95, praktijktrainingen gaan wel door

Het CBR meldt dat theoriecursussen en examens tot en met zaterdag 13 maart niet doorgaan. De versoepelingen van het kabinet gelden voor één-op-één contactberoepen. Theoriecursussen voor code 95 zijn vanwege groepsvorming hierdoor nog niet klassikaal mogelijk.

Ring A10 snelweg vrachtauto – Amsterdam

Het is wel mogelijk om alvast met het e-learninsgdeel van de theoriecursus te starten. Als het verzorgen van klassikale theoriecursussen weer is toegestaan, heb je tot 1 juli 2021 de tijd om het afsluitende klassikale/praktijkdeel te verzorgen. De gebruikelijke 10 dagen termijn is hierop tot 1 juli 2021 niet van toepassing. Het CBR laat uiterlijk 5 maart meer weten.

Praktijktrainingen

Vanaf 3 maart kun je weer praktijktrainingen verzorgen, met maximaal twee cursisten in het voertuig en per docent. Deze beperking in het aantal cursisten geldt ook voor theorie-onderdelen binnen de praktijktraining. Het aantal maximale cursisten is ook van toepassing op alle uitvoeringsvarianten, waaronder baantrainingen en trainingen in een simulator.

Gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders

Deze week heeft het CBR gehoord dat de gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders niet op 1 april 2021 ingaat, vanwege vertraging in het wetgevingstraject. Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat streeft ernaar om de wijzigingen nu per 1 juli 2021 in te laten gaan.

Planning cursussen in TOP internet

Heb je de komende periode theoriecursussen in TOP gepland? Dan verwijdert het CBR die tot en met 9 maart.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd. Klik hier voor alle informatie.

Hygiënemaatregelen

Bij het verzorgen van praktijktoetsen en praktijktrainingen gelden naast alle overheidsmaatregelen, waaronder de avondklok, ook de hygiënemaatregelen van het CBR. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.