Nog niet alle leden AVG-proof

Nog niet alle leden van TLN zijn helemaal klaar met alle verplichtingen in het kader van de nieuwe privacywetgeving AVG. Dat meldt de Stichting AVG voor verenigingen.

Privacy-9

​Het advies is om de resterende zaken spoedig te regelen, ook al heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aangegeven coulance te betrachten. Vanaf 25 mei jl. zijn alle organisaties wettelijk verplicht maatregelen te nemen om misbruik van gegevens tegen te gaan. De directie is hoofdelijk aansprakelijk als er wat misgaat.

TLN-leden kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van het online AVG-programma. Dat leidt via 15 stappen langs alle verplichtingen van de wet. Voor de meeste mkb-bedrijven geldt dat binnen enkele uren aan alle wettelijke vereisten kan worden voldaan. Om met korting gebruik te maken van het programma, kunt u de kortingscode TLNAVG50 invoeren. Zie verder www.avgvoorhetmkb.nl.

De Stichting AVG voor verenigingen adviseert alle deelnemers die nog niet helemaal klaar zijn om voor zichzelf een deadline te stellen. Voorkomen moet worden dat uitstel tot afstel leidt. Als er dan bijvoorbeeld een datalek optreedt (persoonsgegevens komen onbedoeld ‘op straat’ te liggen), kunnen bedrijven in grote problemen komen. Afgelopen jaar zijn er bij de AP zo’n 10.000 datalekken gemeld.