Noodparkeerplaatsen Brexit gereed en in kaart gebracht

Vorig jaar waarschuwde TLN dat er voldoende parkeerplaatsen voor vrachtwagens moeten zijn in de Rotterdamse haven op het moment dat de Brexit een feit is, vanwege risico op files in het havengebied door andere douaneformaliteiten. Nu zijn alle parkeerlocaties bij de ferryterminals gereed en in kaart gebracht waar chauffeurs terecht kunnen.

Ferry IJmuiden Brexit – DFDS

Het gaat om 700 parkeerplekken in totaal. Chauffeurs die na de Brexit hun douanedocumenten niet in orde hebben, worden door de ferryterminals geweigerd. Zij kunnen vervolgens terecht op één van de tijdelijke parkeerlocaties verspreid over het Rotterdame havengebied en het havengebied in IJmuiden. Hier kan de chauffeur met zijn opdrachtgever of transportplanner de douaneformaliteiten alsnog in orde maken. Bekijk op onderstaande kaart voor de parkeerlocaties waar de chauffeurs welkom zijn.

Is jouw onderneming al klaar voor de Brexit? En wat betekent de Brexit voor jou als vervoerder? Op GetReadyForBrexit vind je een checklist met alle stappen die jij nu al kan nemen, zodat je op 1 januari voorbereid bent.

Bron: Get Ready for Brexit