Ondernemerschap extra in de schijnwerper

Vrijdag 20 november 2020 staat het ondernemerschap extra in de schijnwerper tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’, een initiatief van MKB-Nederland waaraan ook TLN meewerkt. Dat gebeurt door ondernemers en politiek met elkaar in contact te brengen.

Dag van de Ondernemer

Ieder jaar is speciale aandacht voor de waarde van ondernemers voor economie en samenleving op zijn plaats. Dit jaar is er extra reden de mannen en vrouwen in het zonnetje te zetten, vinden de werkgeversorganisaties. Tijdens de afgelopen maanden werd de veerkracht van het ondernemerschap vaak op de proef gesteld. Door de coronacrisis moesten bedrijven vaak van de ene dag op de andere hun activiteiten en routines aanpassen. Veel ondernemers werden geconfronteerd met een sterk gedaalde vraag en als gevolg daarvan met financiële problematiek. Voor sommigen betekende de crisis daarentegen een explosieve groei van de vraag naar producten of diensten. Ook dat vroeg om inventieve oplossingen. Er is een groot beroep gedaan op improvisatietalent en doorzettingsvermogen. In alle gevallen waren er zorgen voor het welzijn en de gezondheid van medewerkers.

Cruciale rol
Transport en logistiek vormen een vitale sector voor het draaiend houden van de samenleving. Ondanks alle beperkingen moet de bevoorrading van winkels, bedrijven en ziekenhuizen immers doorgaan. Hopelijk al snel kan de bedrijfstak een waardevolle rol spelen bij het vervoer en de opslag van coronavaccins. In samenwerking met MKB-Nederland grijpt TLN de Dag van de Ondernemer aan om drie politici in contact te brengen met transportondernemingen. Europarlementariër Peter van Dalen (Christenunie) gaat op bezoek bij TSN-Groep, zijn collega Vera Tax (PvdA) bij Cremers Coolcare en Tweede Kamerlid Wytske Postma is te gast bij Bentvelzen Logistiek. Zij zullen ervaren wat het betekent ondernemer te zijn in 2020, midden in de tweede coronagolf.