Oplossingen voor overstap op elektrische voertuigen

Wil je als logistiek dienstverlener nu of in de (nabije) toekomst overstappen op elektrische wagens? Heb je te maken met beperkte netcapaciteit en krijg je geen nieuwe of grotere aansluiting? Volg dan op 29 september het webinar ‘Laden voor logistiek bij beperkte netcapaciteit’ van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). In anderhalf uur weet je wat jouw mogelijkheden zijn.

Elektrische truck
foto: Breytner/Post & zn

Tijdens het webinar leer je:

  • Wat netcongestie is en wat dit betekent voor ZE-zones;
  • Welke oplossingen er zijn om toch over te stappen op elektrische voertuigen;
  • Wat gemeenten en bedrijven kunnen doen om deze oplossingen te realiseren.


Lucas van Cappellen van CE Delft
 (een onafhankelijk adviesbureau op gebied van milieuproblematiek) presenteert het rapport ‘Laden voor logistiek bij beperkte netcapaciteit’ en gaat in gesprek met panelleden over de mogelijkheden en beperkingen van beschikbare oplossingen om met netcongestie om te gaan.

Aan bod komen onder andere batterij buffer systemen, slim laden en collectieve oplossingen voor laadpleinen. Maar ook nieuwe producten zoals ‘ongegarandeerde aansluitingen’, waarmee bedrijven extra vermogen kunnen gebruiken op dalmomenten, wanneer anderen minder energie verbruiken. Dit is een nieuw product dat netbeheerders ontwikkelen en nu alleen in pilots beschikbaar is.

Wat werkt voor jou?

Neem deel aan dit webinar, op donderdag 29 september van 15.30  tot 17.00 uur Online via Youtube of Vimeo

Aanmelden kan hier