Oproep TLN aan steden: volg Amsterdams initiatief dat horecaleveranciers meer tijd geeft voor bevoorrading

Nu de terrassen vanaf 28 april open gaan verwacht Amsterdam een toename van vrachtverkeer om de horeca te bevoorraden. Om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te spreiden krijgen de leveranciers van de horeca tijdelijk extra tijd voor het aanvullen van de voorraad. Een goed initiatief dat navolging verdient in meer steden, vindt TLN. De branchevereniging roept andere steden op dit voorbeeld te volgen. 

 

Stadsdistributie – Horeca – Heineken – Amsterdam

Tijdelijk ruimere venstertijden
In overleg met verschillende leveranciers en horecaorganisaties verruimt Amsterdam tijdelijk de venstertijden (beperkt tijdslot dat leveranciers krijgen voor laden/lossen) op locaties waar veel terrassen zijn. Om te bepalen hoeveel ruimer deze tijd kan zijn, bekijkt de gemeente per locatie de verschillende verkeersstromen (voetgangers, fietsers, motorvoertuigen) en de bewoners in de omgeving.

Horeca bevoorraden
TLN is op het gebied van venstertijden een belangrijke gesprekspartner van gemeentes en is blij met dit besluit van de gemeente Amsterdam. De branche pleit vaker voor ruimere en flexibele venstertijden. Voor nu roept TLN andere steden op ook de venstertijden op zijn minst tijdelijk te verruimen om de horeca die maandenlang stil gelegen heeft, voldoende te kunnen bevoorraden.

Venstertijden Amsterdam
De verruiming van de venstertijden in Amsterdam gelden van 22 april tot en met 27 april. Op deze dagen kunnen leveranciers in het centrum op het Rembrandtplein, Leidseplein, Amstelstraat het Rokin / Nes en de Reguliersdwarsstraat bevoorraden tussen 07.00 tot 13.00 uur. In stadsdeel Zuid kan dit op de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het Marie Heinekenplein tussen 09.00 tot 14.00 uur. Vanaf 28 april gelden weer de reguliere venstertijden.