Overleg met kabinet over tegemoetkoming quarantainekosten

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn in overleg met het kabinet over een vorm van tegemoetkoming voor werkgevers bij wie het personeel in quarantaine moet blijven zonder zelf ziek te zijn. TLN is als lid van de werkgeversorganisaties aangesloten bij dit overleg.

thuis quarantaine

Ook transportbedrijven melden bij TLN dat ze te maken hebben met deze situatie. Werknemers zitten thuis omdat een huisgenoot corona-besmet is of wacht op de uitslag van een test. Dat zet druk op bedrijven omdat roosters aangepast moeten worden terwijl geen sprake is van ziekte. Soms blijkt vervanging binnen het bedrijf zelfs onmogelijk.

Maak gebruik van kleine transporteurs
TLN werkt aan mogelijkheden om vraag en aanbod van personeel bij elkaar te brengen, onder meer samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Binnen de vereniging wordt ook gewezen op de mogelijkheid dat grotere bedrijven gebruik kunnen maken van kleine transportondernemers die tijdelijk minder werk hebben.

Compensatieregeling praktisch onuitvoerbaar
Over de compensatieregeling is te melden dat verschillende opties zijn besproken, maar dat alle bedachte mogelijkheden helaas praktisch onuitvoerbaar blijken te zijn, aldus de werkgeversorganisaties. Niettemin blijft gezocht worden naar een vorm van tegemoetkoming.