Praktijk Trainer Nascholing vertraagd

De Praktijk Trainer Nascholing (PTN’er) krijgt, na een geslaagde pilot, een wettelijke basis in de Wet Rijonderricht Motorvoertuigen. Echter, door omstandigheden loopt deze wetswijziging nu al enkele jaren vertraging op.

Opleiding-3
Opleiding

De wetswijziging ligt sinds maart 2015 voor, maar heeft tot nu toe nog niet tot stemming geleid in de Tweede Kamer. Er is namelijk een probleem bij de overige onderwerpen in deze wetswijziging. Dat heeft vooral te maken met het tegengaan van fraude bij malafide rijscholen. Ook de nascholing van rijinstructeurs levert veel discussie op. Beide discussies spelen bij BOVAG en IBKI in Bunnik.

Nijpend tekort

Bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu is inmiddels bekend dat TLN het niet eens is met deze gang van zaken. De wetswijziging was toegezegd per 1 juli 2016. Het ministerie meldt echter dat de beoogde wetswijziging pas medio 2018 kan ingaan. Dat duurt nog veel te lang, stelt TLN, want het tekort aan PTN’ers is inmiddels nijpend.

Vuist maken

Pas wanneer de Wet Rijonderricht Motorvoertuigen definitief is gewijzigd, krijgt het CBR weer toestemming van het ministerie om PTN-certificaten af te geven. Als er hierdoor in uw onderneming problemen ontstaan, dan hoort TLN dat graag via cblom@tln.nl. Het doel is om alle meldingen te bundelen en hiermee een vuist te maken richting het ministerie.