PvdA, GroenLinks en SP vragen kabinet om extra steun transport

De fracties van de PvdA, GroenLinks en de SP hebben de regering in een motie verzocht extra steun uit te trekken voor getroffen sectoren, waaronder transport. Later wordt over deze motie gestemd. Eerder deze week riep TLN het kabinet op om nu wél steun te geven aan transporteurs die bijvoorbeeld de horeca en evenementen bevoorraden.

Gisteravond werd tijdens het debat over de aangescherpte coronamaatregelen duidelijk dat het kabinet gaat onderzoeken of er extra steunmaatregelen nodig zijn voor zwaar getroffen sectoren. De ministers die verantwoordelijk zijn voor de coronanoodsteunpakketten gaan dat onderzoeken. TLN blijft zich hard maken voor extra steunmaatregelen voor transporteurs die getroffen sectoren bevoorraden. Op dit moment komen transporteurs niet in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

VNO-NCW
Ook VNO-NCW maakt zich hard voor extra steunmaatregelen voor transporteurs. Voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW zei daar dinsdagavond bij Nieuwsuur het volgende over: ‘Voor sectoren die keer op keer getroffen worden, moeten er echt extra dingen gebeuren. Transporteurs die decorstukken heen en weer rijden, bijvoorbeeld, vallen al maanden buiten de boot.’

Update:

De motie is inmiddels behandeld en verworpen in de Tweede Kamer. TLN blijft zich via VNO-NCW inzetten voor een uitbreiding van de TVL regeling voor transporteurs die getroffen sectoren bevoorraden.