Smart Tacho 2: laat je nu goed voorlichten

De smart tacho 2 komt eraan. 2023 lijkt misschien nog ver weg maar je kunt maar beter goed en op tijd voorbereid zijn. Erik Busser vertelt je er alles over tijdens de Transport Compleet beurs in Gorinchem op dinsdag 28 september van 17.00 tot 18.00 uur.

Smart Tachograaf

De nieuwe slimme tachograaf, smart tacho 2, wordt verplicht in nieuw geregistreerde voertuigen vanaf 21 augustus 2023. Voor bestaande voertuigen die internationaal vervoer verrichten geldt een retrofit plicht, wat wil zeggen dat zij vanaf dan ook de nieuwste versie smart tacho moeten hebben.

Bedieningsgemak
TLN heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan de gesprekken met de Europese Commissie, tachograaffabrikanten, truckfabrikanten en handhavers over de nieuwe smart tacho 2. Erik Busser: ‘We hebben hier diverse voorstellen gedaan om het bedieningsgemak te vergroten en voor betere zichtbaarheid van de gegevens van de rij- rusttijden voor de chauffeur.’

Specialist
Tijdens Transport Compleet gaat Erik Busser, specialist in de wereld van de tachograaf, uitgebreid in op de nieuwe functionaliteiten en wanneer bestaande voertuigen die internationaal transport verrichten, voorzien moeten zijn van een smart tacho 2.

Schrijf je nu in. Dat kan hier.