Smart tacho: registreer incomplete voertuigen

Naast de bestaande opties van de smart tacho, is er sinds deze week een derde optie bij gekomen. Incomplete voertuigen die bij de opbouwer staan, moeten geregistreerd worden op basis van de productiedatum.

digitach3-1

De meeste voertuigen die op dit moment bij de opbouwer staan voor de opbouw van een specifieke installatie, beschikken over een G1 digitale tachograaf. Als dit voertuig vanaf 15 juni 2019 op kenteken wordt gezet, moet dit voertuig beschikken over een G2 digitale tachograaf (smart tacho).

​​​Nieuwe optie

​Naast de bestaande opties is er sinds deze week een derde optie bij gekomen. Deze derde optie houdt in dat specifieke, incomplete voertuigen die op dit moment bij de opbouwer staan, geregistreerd worden op basis van de productiedatum. Het moet wel gaan om een specifieke opbouw en niet om een standaard trekker of bakwagen. Daarnaast is het belangrijk dat het Certificaat van Overeenstemming (CVO) is afgegeven voor 15 maart 2019.

Oproep

De RAI Vereniging en BOVAG roepen hun leden (de bedrijven die de opbouw van voertuigen verzorgen) op om incomplete voertuigen te kunnen registreren. Bouwt u als lid van TLN in eigen beheer voertuigen op en valt u in de desbetreffende categorie? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met TLN via dit e-mailadres​. Dit kan tot en met uiterlijk woensdag 22 mei.