Staatssecretaris Aukje de Vries op werkbezoek bij TLN

Bestuursvoorzitter Elisabeth Post ontving maandag staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) op werkbezoek dat door Transport en Logistiek Nederland is georganiseerd. Doel van het bezoek was om de staatssecretaris te informeren over hoe de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Douane nog verder bevorderd kan worden.

IMG_3296

Het werkbezoek vond plaats bij Neele-Vat in Rotterdam. Algemeen directeur Cuno Vat lichtte vanuit de praktijk de kant van het bedrijfsleven toe. Transport en Logistiek Nederland is blij met de samenwerking met de Douane, maar er zijn wel punten van aandacht binnen deze relatie.

“Een goede en vlotte afhandeling van aangiften is van groot belang voor het bedrijfsleven”, zegt staatssecretaris De Vries. “In het Overleg Douane Bedrijfsleven (ODB) zoeken we telkens naar oplossingen om de dienstverlening verder te verbeteren.”

Zo werd er onder andere gesproken over IT-verstoringen en waarborgen die dienstverleners nodig hebben om het werk voor de Douane goed te doen. TLN denkt graag samen met de staatssecretaris en de douane na over de aanpak van deze aandachtspunten.

“Heel plezierig dat de staatssecretaris bereid is om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de zaken die spelen”, zegt Post. “Daarmee is dit al een geslaagd bedrijfsbezoek. De staatssecretaris was oprecht geïnteresseerd en we hopen binnen het ODB vervolg aan dit bezoek te geven.”