Stroomuitvraag

Nu zijn elektrische vrachtwagens nog beperkt in aantal – bedrijven als BREYTNER en Post & Zonen zijn voorlopers met een zware elektrische truck – maar als straks 5000 vrachtwagens de binnensteden ingaan, voldoet het huidige stroomnet niet. TLN heeft daarom onlangs een korte enquête per mail verstuurd. Met het oog op de Zero Emissie Stadslogistiek vragen we je jouw elektrische laadbehoefte in de toekomst in te schatten. Het is ongetwijfeld lastig maar wel heel belangrijk dat jij een inschatting maakt. Daarmee zorg je dat je te zijner tijd een goed laadnetwerk hebt. De enquête is bedoeld voor alle leden die in binnensteden werken.  

Elektrische truck – Rotterdam – Container 1 M – evergreen – Breytner – Post & zonen – Elektrisch – zero-emissie – truck – duurzaam – groen

Er moet nog veel gebeuren om de overstap naar elektrische vracht- en bestelauto’s mogelijk te maken. Een belangrijke voorwaarde is dat jouw voertuigen efficiënt kunnen opladen, zodat je planning van het vervoer niet in de knel komt. We willen graag samen met onze leden in kaart brengen welk energienetwerk daar voor nodig is. 

Goed Laadnetwerk
We vragen je om je te verplaatsen in het jaar 2030. Ga er vanuit dat je elektrische vracht- en bestelauto’s dan een bereik hebben van zo’n 300 km. Je antwoorden zijn van belang omdat een goed laadnetwerk voor vracht- en bestelauto’s veel voorbereiding vergt.  

22 september
TLN ontvangt graag jouw inschatting, ook als je nu nog helemaal niets doet met elektrische vrachtauto’s. De antwoorden ontvangen wij graag uiterlijk op woensdag 22 september. Klik hier om de enquête in te vullen.