Subsidie voor emissieloze vrachtwagens

Vanaf maandag 9 mei a.s. kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor emissieloze vrachtauto’s. TLN is positief over deze mogelijkheid die de Rijksoverheid biedt. Het is een stap in de transitie naar uitstootvrij transport.

Elektrische truck – Elektrisch – zero-emissie – groen – duurzaam – laden – laadpaal

Ondernemers die van plan zijn een nieuwe volledig uitstootvrije vrachtauto (elektrisch of waterstof) aan te schaffen of financieel te leasen, kunnen hiervoor gebruik maken van de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET). Bij operationele lease vraagt je leasemaatschappij subsidie aan om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Wie het eerst komt
Het totale budget dat de overheid in 2022 beschikbaar heeft voor te verlenen subsidies is € 13,5 miljoen. Het subsidiebedrag is een percentage van de verkoopprijs. Wees erbij want als de regeling op 9 mei open gaat, geldt zoals gebruikelijk “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

TLN-Bijeenkomst duurzaamheid
Op dinsdagochtend 10 mei geeft Marijn Roks, projectleider van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, tijdens de TLN-bijeenkomst “Duurzaamheid” een presentatie over de subsidieregeling. Daar kun je je nog voor aanmelden! Kijk hier.

www.rvo.nl/aanzet
Alle informatie over de subsidieregeling Aanzet vind je op de website www.rvo.nl/aanzet. Hier kun je nu al alles lezen over voorwaarden, aanvragen, percentages en alle andere informatie.