Subsidieregeling dreigt te verdwijnen

Het Kabinet heeft niet alleen aangekondigd in 2018 7 miljoen te willen bezuinigen op de subsidieregeling praktijkleren (SPL), er dreigt nu zelfs een risico dat deze regeling voor BBL’ers helemaal dreigt te verdwijnen.

Detachering-4

​Het beroepsonderwijs en bedrijfsleven slaan dientengevolge gezamenlijk alarm via een brief aan onderwijsminister Van Engelshoven:

‘Door de bezuiniging zullen tienduizenden leerbanen verdwijnen en vooral het mkb wordt hiermee hard geraakt. Daarnaast wordt de succesvolle opleidingsinfrastructuur van onderwijs en bedrijfsleven via de BBL voor jongeren én volwassenen afgebroken. Juist in een tijd waarin we met de minister van SZW spreken over leven lang ontwikkelen en u met de Kamer spreekt over het intensiveren van het BBL-offensief hebben we eerder meer middelen nodig dan minder. Een relatief klein bedrag van de subsidie praktijkleren kan voor veel jongeren en volwassen een levenslang verschil uitmaken.’

Vanuit SOOB is er een brief onderweg richting SZW-minister Koolmees waarin onder andere het voortbestaan van SPL en de praktijkverklaring door sociale partners wordt bepleit.