Suurhoffbrug dicht vanwege vanwege renovatie

Na de plaatsing van een tijdelijke brug naast de huidige Suurhoffbrug gaan dit weekend de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden van start. Komend weekend is er geen verkeer over de brug in beide richtingen mogelijk. In de weken daarna zal het vrachtverkeer richting Maasvlakte te maken krijgen met hinder en omleidingen.

tijdelijke-suurhoffbrug-afgerond_tcm26-305586
foto: Rijkswaterstaat

Vanaf maandag 28 juni is de brug voor het verkeer weer beschikbaar. In de richting Rotterdam zijn daarna geen beperkingen of hinder meer. Verkeer richting de Maasvlakte zal vanaf maandag helaas meer hinder ondervinden. Vanaf die dag starten de renovatiewerkzaamheden. Tot en met vrijdag 20 augustus is er voor al het verkeer slechts één rijstrook beschikbaar. Op vrijdagavond 6 en 20 augustus wordt de ene beschikbare rijstrook richting Maasvlakte ook gedurende het weekend afgesloten en er is dus geen verkeer over de brug mogelijk. Het totale project moet eind september klaar zijn.

Omrijden via N57 en N218
Vooral het vrachtverkeer richting Maasvlakte zal hinder van de werkzaamheden ondervinden. Volgens Rijkswaterstaat moet er in de spits gerekend worden met een half uur extra vertraging. Tijdens de volledige afsluiting kan er worden omgereden via de N57 (Harmsenbrug) en de N218. ADR verkeer zal via de Krabbeweg moeten rijden.

Breedtebeperking exceptioneel
Vanwege de beperkte rijstrookbreedte geldt er gedurende de renovatiewerkzaamheden voor het exceptionele vervoer richting Maasvlakte een breedtebeperking. Voor transporten breder dan 3,50 meter wordt er geen vergunning afgegeven. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken tot een maximale breedte van 4 meter.