SVA Jubileumcongres: Duurzaamheid in transport vanuit juridisch perspectief

Stichting Vervoeradres (SVA) organiseert 25 november 2021 een congres met het thema ‘Duurzaamheid in transport vanuit juridisch perspectief’. Dit jaar viert SVA ook haar 75 jarig jubileum.

groene vrachtwagen beeld SVA-congres kleiner_4

De Stichting Vervoeradres is in 1946 opgericht om het vastleggen van vervoerstransacties te uniformeren in de standaard vrachtbrief en voor het maken van algemene voorwaarden (AVC).

Urgenda en Shell
Het programma van het congres begint met een lezing door Mr. Freerk Vermeulen, advocaat bij Nauta Dutilh. Recent is er een tweetal rechterlijke uitspraken geweest (Urgenda en Shell) waaruit blijkt dat de juridische kant van duurzaamheid een belangrijke rol speelt in de realisatie van de doelstellingen van het klimaatverdrag. Vermeulen gaat in op deze uitspraken en legt uit of deze argumentatie in lijn is met rechterlijke uitspraken uit andere Europese landen en van het Hof van Straatsburg.

Duurzaam transport
Duurzaamheid in het transport kan worden bereikt via twee methodes: 1) door energietransitie en CO2-reductie, 2) door minder vervoersbewegingen en een andere organisatie van goederentransport. In een aantal break-out sessies staan deze methodes centraal en worden met een juridische bril bekeken. De onderwerpen van de sessies zijn: de verwerking van energietransitie in je contracten, optimalisatie van je vrachtruimte, organisatie van je goederenvervoer met de CMR en schade bij CMR.

Walking dinner
Het congres wordt afgesloten met een borrel en aansluitend een walking dinner.

Aanmelden
Meer informatie over sprekers, onderwerpen en mogelijkheden voor aanmelding vind je hier. Met de toegangscode “SVA75”  krijgen TLN-leden een korting van €45,-