Tijdelijke oplossing voor uitgegeven foutieve rijbewijzen

TLN constateerde medio mei dat rijbewijzen zijn afgegeven waarbij de einddata code 95 niet correct zijn berekend. De code 95 is wel geldig, maar de einddatum is niet goed berekend. Samen met de RDW is hiervoor een oplossing gevonden.

Rijbewijs-4

Chauffeurs, waarbij een onjuiste einddatum is berekend na vernieuwing van het rijbewijs, zijn op dit moment wel in het bezit van een geldig rijbewijs met een geldige code 95. De berekening moet opnieuw worden gedaan en hiervoor verzorgt de RDW maatwerk. Chauffeurs kunnen hiervoor terecht bij de RDW via info@RDW.nl.

Nog niet vernieuwd

De RDW zoekt momenteel naar een oplossing voor chauffeurs uit de doelgroep die nu nog niet bij de gemeente zijn geweest, om te voorkomen dat er een extra herstelactie nodig is. Omdat de code 95 gewoon geldig is, hoeven deze chauffeurs zelf geen actie te ondernemen. Zodra hierover nieuws te melden is, communiceren wij dat uiteraard.

Voor beroepschauffeurs met zowel een D als een C rijbewijs wordt de einddatum van code 95 bij verlenging gelijk getrokken. Omdat volgens de Europese richtlijn geen jaar ‘cadeau’ gegeven mag worden, moest dat gebeuren op basis van de eerste vervaldatum. Dat is in de meeste gevallen het D-RBW. Het C-RBW wordt op dat moment eenmalig voor vier jaar verlengd. Daarna wordt de code 95 voor beide rijbewijzen telkens weer met vijf jaar verlengd.