TLN: acties niet nodig en onverantwoord

Werkgeversorganisatie TLN vindt de acties die de bonden vandaag voeren niet nodig en onverantwoord. TLN: ‘Wij stonden een maand geleden al klaar met een uitnodiging richting de bonden. Zij zijn hier helaas niet meer op ingegaan.’

Vrachtwagenchauffeur

Op 1 maart hebben FNV en CNV de werkgevers een ultimatum gesteld, dat afliep op maandag 8 maart. Nog vóór het verstrijken van dat ultimatum heeft TLN de vakbonden uitgenodigd om een ultieme poging te doen om alsnog tot een cao-resultaat te komen. Daarbij is benadrukt dat de werkgevers bereid zijn om op alle hoofdthema’s (loon, arbeidsomstandigheden en eerder stoppen met werken) een duidelijke stap te zetten in de richting van de bonden. Tot teleurstelling van TLN zijn de vakbonden niet op die uitnodiging ingegaan.

Graag een goede cao
Ondanks de coronacrisis werkte iedereen in de sector door om Nederland te bevoorraden en de schappen van apotheken en supermarkten gevuld te houden. Werkgevers in de sector transport en logistiek zijn hun werknemers dankbaar voor hun enorme inzet en getoonde veerkracht over de afgelopen periode. ‘Pieter Kievit, onderhandelaar namens TLN: ‘En dat vertalen we graag naar een goede cao. Juist daarom zijn we vastberaden om in deze onzekere tijd samen met de bonden tot een akkoord te komen.’ TLN vindt het dan ook onverantwoord dat de bonden tot actie zijn overgegaan en roept de bonden op om het cao-overleg snel voort te zetten.