TLN benieuwd naar toegezegde tariefdaling tachograafkaarten

Minister Van Nieuwenhuizen heeft vandaag bij de begrotingsbehandeling aangegeven dat de prijs van de tachograafkaarten omlaag gaat. De vraag is: met hoeveel?

Tachograaf 3

​SGP en VVD stelde bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kamervragen over de hoogte van de tachograafkaart. De minister antwoordde daar vandaag op dat de prijs van de tachograafkaart omlaag gaat. Maar ze vermeldde er niet bij met hoeveel de prijs daalt.

tacho.png

Bench​​mark

De minister zegde toe dat zij dit binnen twee weken naar de Tweede Kamer zal sturen. TLN en collega-organisaties hebben zelf al eerder een vergelijk gemaakt tussen de verkoopprijs van tachograafkaarten in Europa en daarbij vastgesteld hoe laag de prijzen in het buitenland zijn.

Nieuw tariefst​elsel

Nog dit najaar wil de minister de consultatie starten voor een nieuw tariefstelsel. Pas dan zal duidelijk worden met hoeveel euro het tachograafkaarttarief volgens haar kan dalen. Of dit voldoende zal zijn om het nu, zeker ook in vergelijking met de rest van Europa, torenhoge tarief tot een acceptabel niveau terug te brengen, zal moeten blijken. TLN blijft dit uiteraard op de voet volgen.