TLN blij met meer geld voor aanpak ondermijning in transport

Minister Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid gaat extra geld uittrekken om vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven weerbaar te maken tegen drugscriminelen. Dat zegt ze in reactie op een onderzoek van RTL Nieuws naar de impact van drugscriminaliteit op de transportsector. Het geld gaat waarschijnlijk naar het programma Transport Facilitated Organised Crime (TFOC) van de politie. TLN vindt het goed dat het programma TFOC wordt versterkt en werkt ook samen met dit programma.

haven

Het onderzoek van RTL Nieuws bevestigt signalen die TLN uit de achterban krijgt over het groeiende probleem van de inmenging van drugscriminelen in de transportsector. Vooral in het vervoer van en naar de mainports Rotterdam en Schiphol, maar ook andere logistieke knooppunten, hebben vervoerders en hun medewerkers steeds meer last van criminelen die op allerlei manieren misbruik van de sector willen maken om drugs te smokkelen.

TLN werkt samen met het ministerie van Justitie, de politie en andere partijen om beter zicht op het probleem te krijgen en om bedrijven weerbaarder te maken. Het programma TFOC heeft zich binnen de politie de laatste jaren gespecialiseerd in de aanpak van ondermijnde drugscriminaliteit in de transportsector. Het is voor TLN een belangrijke partij om mee samen te werken. Het is daarom goed dat de minister het programma verder versterkt met extra geld.