TLN blij met rol staatssecretaris ZE-distributie

Vandaag vond overleg plaats met staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de transportsector over zero emissie stadsdistributie.

Delft-2

TLN is blij dat de staatssecretaris regie wil gaan voeren en duidelijke keuzes nastreeft voor het bedrijfsleven. Belangrijk onderdeel hiervan is het streven naar een vergaande harmonisatie voor de aanpak van een zero emissie stadsdistributie binnen de veertig grootste gemeentes in Nederland.

Definitie

Een van de prioriteiten hierin is dat de gemeentes zo snel mogelijk komen tot de definitie van de zero emissie zones die met ingang van 2025 zullen gelden. Dan weten transporteurs waar ze aan toe zijn en kunnen zij zich voorbereiden op de toekomst.

Stimuleren

Daarnaast is van belang dat gemeenten ook tot 2025 het gebruik van zero emissie voertuigen stimuleren om de transitie op gang te brengen.

Gezamenlijke aanpak

Zero emissie stadslogistiek zal van de transportsector ook uitdagende logistieke aanpassingen vergen. Dat betreft strategische locaties voor de overslag van goederen, maar ook de laadinfrastructuur. Overheid en bedrijfsleven zetten samen de schouders onder een gezamenlijke aanpak.