TLN: controleer vooraf of laden en lossen mogelijk is in Noord-Italië

In de noodmaatregelen voor Noord-Italië die de Italiaanse premier Conte in de nacht van zaterdag bekendmaakte staat geen bruikbare informatie voor de transportsector. TLN adviseert zijn leden daarom te controleren of laden en lossen mogelijk is op adressen in de gebieden waarvoor de quarantainemaatregelen gelden.

ESloH1cWkAAH9ID

Gebieden waar quarantainemaatregelen gelden
Het gaat om de regio Lombardije en de regio rond Milaan waar twaalf provincies onder vallen. Ook in veertien provincies buiten Lombardije gelden de quarantainemaatregelen. Voor vakantieregio’s als Zuid-Tirol en het Aosta-dal zouden geen quarantainemaatregelen gelden, ondanks het verscherpte reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Controleren
Bel elke keer met het adres in het benoemde risicogebied, als je er moet laden of lossen. Vraag of het adres op de afgesproken datum en tijd bereikbaar is en open is voor laden/lossen. Als je zelf geen contact hebt met de verzender of ontvanger, informeer dan tijdig bij je opdrachtgever. Op deze manier voorkom je verrassingen en financiële schade door het niet kunnen laden of lossen van goederen.

Hygiënemaatregelen
Op veel laad- en losadressen krijgen chauffeurs te maken met hygiënemaatregelen. Bijvoorbeeld door het vooraf en daarna handenwassen, het verplicht gebruik van mondkapjes en ze na gebruik direct weggooien, twee meter afstand te houden van personen. TLN adviseert zoveel mogelijk mee te werken met de eisen en wensen op laad- en loslocaties.

TLN volgt de ontwikkelingen op de voet, onder meer via onze buitenlandse zusterorganisaties. Ook krijgen we informatie van onze leden die op Italië rijden waarmee we andere TLN-leden informeren. Zodra we iets nieuws kunnen melden zullen we dit bericht actualiseren. Mail met ons wanneer je vragen of informatie hebt: info@tln.nl