TLN Distributie op bezoek bij Ahold Online

Op 17 oktober bracht de deelmarkt TLN Distributie een werkbezoek aan het distributiecentrum van Ahold Online in De Meern.

Ahold20Online

​Eric Dobbe, deelmarktvoorzitter, opende de bijeenkomst met een korte toelichting op de activiteiten van de deelmarkt TLN Distributie. Daarna was het woord aan Anne-Marie Nelck, deelmarktsecretaris, met een toelichting op de inspanningen vanuit TLN om te komen tot harmonisatie van milieu- en (vanaf 2025) zero emissie zones.

Fietskoeriers.nl

Nick Vreeswijk, operationeel directeur van Fietskoeriers.nl, schetste vervolgens de activiteiten van deze netwerkorganisatie met zo’n 700 medewerkers. Fietskoeriers.nl is gestart op de postmarkt en begeeft zich nu ook steeds meer op de pakkettenmarkt. De organisatie werkt daarvoor samen met onder meer PostNL en DHL en start binnenkort een proef met transporteur Tielbeke.

Snelle groei

Gerard Schelling, operationeel manager HSC (HomeShopCenter) Rotterdam, gaf een uitgebreide presentatie over de ontwikkelingen bij Ahold Online. Hij ging daarbij in op de snelle groei en het belang van het in de hand houden van het aantal verschillende artikelen dat de consument online kan bestellen – op dit moment zijn dat er zo’n 26.000. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door het distributiecentrum.