TLN positief over komst van de Maasvlakte Plaza

Transport en Logistiek Nederland (TLN) was vandaag aanwezig bij de opening van de Maasvlakte Plaza. Een 24/7 truckparking met alle moderne voorzieningen voor chauffeur en vrachtwagen.

Opening Maasvlakte
Opening Maasvlakte

​​​TLN is zeer positief over de komst van de Maasvlakte Plaza. In de Rotterdamse haven is er namelijk te weinig geschikte parkeergelegenheid voor het vrachtverkeer. Dat blijkt ook uit een inventarisatie die uitgevoerd wordt in het kader van een regionale aanpak vrachtautoparkeren in Rotterdam en omgeving door Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Verdubbeling beveiligde parkeerplaatsen

De truckparking telt 357 parkeerplaatsen, met aparte secties voor vrachtauto’s met gevaarlijke stoffen (ADR), losse trailers, ecocombi’s (LZV’s), reefercontainers en exceptionele transporten. Met de komst van de Maasvlakte Plaza wordt het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven verdubbeld. Zo zijn chauffeur, voertuig én lading, door de toepassing van onder andere hekken, toegangscontrole, cameratoezicht en beveiligers verzekerd van een veilige plek.

Voldoende faciliteiten

De truckparking beschikt over een informatiebalie, wifi, sanitair (douches en toiletten), was- en droogmachines, lockers en een restaurant. Chauffeurs kunnen verder gebruik maken van een weegpunt en noodreparatieservice voor containers en het brandstofverkooppunt van Shell. In december 2017 worden een truckwash, banden- en truckservice aan de parking toegevoegd.

Advies TLN

TLN is als adviseur betrokken bij de regionale aanpak vrachtautoparkeren in Rotterdam, omdat er in het havengebied en op belangrijke transportcorridors naar het achterland te weinig beveiligde parkeerplaatsen zijn voor vrachtwagens. Verder zet TLN zich in voor een Europees netwerk van beveiligde parkeervoorzieningen. Op 12 mei organiseert TLN samen met Europarlementariër Peter van Dalen een conferentie, die als doel heeft om dat Europese netwerk zo snel mogelijk te ontwikkelen.