TLN-verkiezingsmanifest naar politieke partijen

De programma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar worden nu door politieke partijen geschreven. Om de belangen van de transportsector hierin terug te laten komen, heeft TLN een verkiezingsmanifest opgesteld en gaat de komende tijd met zoveel mogelijk partijen in gesprek.

Samen verdienen, samen verduurzamen’ is de titel van het TLN-verkiezingsmanifest dat wij in de afgelopen maanden, voor de coronacrisis, hebben geschreven. Mira Levi, public affairs manager bij TLN: ‘Ik kan me voorstellen dat een aantal leden denkt: “Hoezo samen verdienen? Mijn verdiensten staan hartstikke onder druk; laat staan dat ik aan verduurzamen denk.” Dat begrijpen wij maar al te goed. Anderzijds zien wij kansen om de politiek juist nu deelgenoot te maken van onze belangen. Want transport en logistiek zijn ook meer dan ooit essentieel gebleken om onze samenleving draaiende te houden.’

Worstelen

Ook de schrijvers van de verkiezingsprogramma’s van de diverse politieke partijen worstelen nu met de impact van de coronacrisis op hun programma’s. Ze hebben ideeën genoeg voor een beter Nederland maar de grote vraag is: hoe staat Nederland er in 2021 economisch voor? De programmaschrijvers weten het antwoord vooralsnog niet. Desondanks gaan ze wel door met het schrijven van hun ideale paragrafen over onder andere mobiliteit en transport. Later in het jaar zullen ze dan definitieve beslissingen over het verkiezingsprogramma nemen.

Relatie

TLN wil juist nu als gesprekspartner aan tafel komen, zodat we een goede relatie opbouwen, onze belangen duidelijk maken aan de politiek en we in het najaar makkelijker in gesprek komen over aanvullende maatregelen vanwege de coronacrisis.

Voor vragen of opmerkingen over het verkiezingsmanifest kun je mailen naar: verkiezingen@tln.nl.