Herhaalde oproep check “Rustplaats Vrachtwagens”

Denk jij na over een overstap naar elektrische vrachtwagens? Dan wil je ook dat je je vrachtwagen(s) kunt opladen. Daar kun je jezelf bij helpen. We vragen je deel te nemen aan een check “Rustplaatsen Vrachtwagens” van het CBS. Dit levert informatie op waarmee het elektriciteitsnetwerk aangepast kan worden voor elektrische vragenwagens.

Electric truck with charging station

Check  Rustplaatsen vrachtwagens
Op dit moment is er nog niet genoeg informatie om het elektriciteitsnetwerk aan te passen voor een goede overgang naar elektrische vrachtwagens. Zo is het nog onduidelijk waar extra elektriciteitskabels moeten liggen om in de toekomst een grotere piekbelasting aan te kunnen. Daarom vragen wij je om deel te nemen aan een  check ‘Rustplaatsen Vrachtwagens’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS heeft hier een Excel-format voor gemaakt waarin ze vragen naar kenteken, postcode belangrijkste rustplaats, aantal dagen van de afgelopen 7 dagen dat voertuig hier stond. Maar je mag ook een afslag uit hun eigen systeem sturen. CBS is op zoek naar belangrijkste rustplaats per kenteken, en rustplaats bij voorkeur 6-cijferige postcode.

Zo meld je je aan
Via het aanmeldformulier kun je je rechtstreeks aanmelden. Aanmelden kan ook door de naam van je bedrijf, de naam van de contactpersoon en het e-mailadres van de contactpersoon te mailen naar: rustplaatsvoertuigen@cbs.nl

Meer informatie
Op www.cbs.nl/vrachtwagens lees je meer informatie. Daar lees je bijvoorbeeld welke gegevens het CBS vraagt, hoe je de gegevens het makkelijkst verzamelt en hoe je die op een beveiligde manier aanlevert.

Samenwerking
Deze check is een samenwerking van TLN, CBS, ElaadNL, de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), de Topsector Logistiek en evofenedex.

Wij bedanken je alvast voor je medewerking.