TLN waarschuwt vrachtvervoerders voor storm

TLN waarschuwt vrachtvervoerders voor aangekondigde storm van zondag 9 februari. Houd de weerberichten in de gaten en overweeg, afhankelijk van de code geel, oranje of rood, welke acties je als ondernemer en chauffeur kunt nemen om ongelukken te voorkomen.

code weer

Volgens meteorologen gaat de storm Ciara komende zondag voor harde wind, flink wat regen en vooral stevige rukwinden zorgen. In delen van het land staat wellicht windkracht 10. Er kunnen windstoten tot 130 kilometer per uur voorkomen, ook in het binnenland.

Voorkom ongelukken
‘Wees voorbereid op extreme weersomstandigheden en maak de juiste afwegingen in het belang van je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers’, aldus TLN. Dat is voor een belangrijk deel de vakkennis van de chauffeurs die als kapitein op het schip veilige afwegingen moeten maken. Maar ook vanuit het transportbedrijf (de planning) en de verladers is het van belang om tijdens extreem weer de chauffeurs niet onder druk te zetten en de eisen aan de aflevertijden zo nodig aan te passen.

Oproep
TLN informeert in eerste instantie haar leden. Via online berichtgeving, sociale media en vakmedia probeert de branchevereniging zoveel mogelijk transporteurs te bereiken. Raadpleeg hiervoor de speciale folder.