Vanaf 9 juli ernstige verkeershinder A9 bij Haarlem

In de zomervakantie – van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot woensdag 25 augustus 05.00 uur – voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Het asfalt en de voegovergangen worden vervangen. Daarnaast herstelt Rijkswaterstaat vangrails en bermen langs de snelweg. Deze onderhoudswerkzaamheden brengen ernstige verkeershinder met zich mee.

A9 Groot Onderhoud Rijkswaterstaat- Alkmaar – A22 – Snelweg – Den Helder – Beverwijk
Bron: Rijkswaterstaat

Tijdens de werkzaamheden sluit Rijkswaterstaat telkens één weghelft af. Op de weghelft waar niet gewerkt wordt, zijn twee rijstroken beschikbaar in elke richting. Dit betekent dat de capaciteit van de weg minder wordt. Ook geldt er een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Ook worden er op verschillende momenten op- en afritten van de A9 afgesloten voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar. De werkzaamheden gaat dag en nacht, zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Alternatieve routes

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.
Rijkswaterstaat adviseert de volgende routes:
– Vanuit Alkmaar richting Amsterdam/Schiphol via A7-A8-A10
– Vanuit Alkmaar richting Rotterdam/Den Haag/Schiphol via A8-A10-A5
– Vanuit Uitgeest richting Amsterdam/Schiphol via A8-A10
– Vanuit Rotterdam/Den Haag richting Alkmaar via A5-A10-A8-A9