Veel informatie op geslaagde TLN-bijeenkomst over digitalisering

Op donderdag 19 september organiseerde TLN Innovatie voor de tweede keer een voorlichtingsbijeenkomst over digitale ontwikkelingen in de transport- en logistieke sector.

Data delen via iSHARE
Data delen via iSHARE

De ongeveer 35 bezoekers van dit evenement kregen een interessant programma voorgeschoteld waarin vier ict-bedrijven tekst en uitleg gaven over de producten en diensten die ze leveren om het rendement van logistieke processen verder te verhogen.

Bijeenkomst Digitalisering.jpgDe eerste spreker was Giovanni Gubbels van Chaincargo, die uitlegde op welke wijze Chaincargo de efficiency van pakketbezorging vergroot door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Gillian Nieboer van Samsara ging in op de mogelijkheden voor logistieke bedrijven om via IoT (Internet of Things) de efficiency, veiligheid en duurzaamheid van processen te vergroten. Als derde spreker gaf Sebastiaan Vlaming van Beurtvaartadres (foto) tekst en uitleg over Transfollow en het vereenvoudigen van logistieke processen met behulp van digitale vrachtbrieven. Joris Tenhagen van Pharox liet ten slotte zien op welke wijze digitale gegevens zijn in te zetten om de voorspelbaarheid van logistieke ketens te verhogen, waardoor kosten zijn te besparen.

De aanwezigen kregen veel informatie voorgeschoteld op deze geslaagde bijeenkomst, die ook heel duidelijk liet zien dat er voor de logistieke sector nog ontzettend veel mogelijkheden zijn om de efficiency van processen verder te verbeteren aan de hand van digitalisering en een betere samenwerking in de keten.

Tekst & beeld: Ruud van Roosmalen/BDU

  • Lees meer over deze bijeenkomst in nummer 16 van het ‘Transport en Logistiek’-magazine, die op 1 november verschijnt!