Verlopen rijbewijs en code 95 nog negen maanden geldig

Nederlandse rijbewijzen en beroepscertificaten die verlopen tussen 1 februari en 30 november 2020 blijven in de hele Europese Unie tot negen maanden na de vervaldatum geldig.

Rijbewijs-8

TLN drong eerder op een verlenging aan bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is blij met dit besluit.  Door coronamaatregelen kan niet iedereen op tijd zijn of haar rijbewijs op tijd verlengen. Door deze verlenging krijgen chauffeurs extra tijd om dat alsnog te doen.

Rijbewijs en code 95
Wanneer het rijbewijs of de code 95 verloopt in de periode van 1 februari tot en met 30 november 2020 blijft deze negen maanden na de vervaldatum geldig. Wanneer jouw rijbewijs bijvoorbeeld op 10 september 2020 verloopt, blijft deze tot 10 juni 2021 in de hele Europese Unie geldig. Dit geldt voor alle Nederlandse rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar drie of één jaar geldig zijn.

Nascholing
Naast de rijbewijzen en code 95, wordt ook de geldigheid van al gevolgde nascholingscursussen verlengd. Cursussen die aan het begin van de nascholingscyclus zijn gevolgd tellen dus voor langere tijd mee voor de verlenging van de code 95.

Belangrijkste besluiten

  • Rijbewijs dat verloopt tussen 1 februari en 30 november 2020 blijft 9 maanden na vervaldatum geldig.
  • Code 95 die verloopt tussen 1 februari en 30 november 2020 blijft 9 maanden na vervaldatum geldig.
  • De geldigheid gevolgde nascholingscursussen wordt verlengd. Cursussen uit het begin van uw nascholingscyclus tellen mee voor de verlenging van de code 95.

 

Voorafgaand aan het bezoek aan het gemeentehuis is het wel van belang om alles nog even te checken via mijnCBR.nl. Daar hoort het goed te staan en dan gaat het ook goed bij verlengen. Maar als het niet goed staat, dan is het raadzaam eerst even te bellen met het CBR, voordat op het gemeentehuis verlengd gaat worden.